Workshop drone-acceptatie

Jun.13.2019
Ontwerp voor de toekomst: maatschappelijke acceptatie wordt medebepalend voor het succes van dronetechnologie en de toepassing hiervan.

Het drones-ecosysteem wordt steeds volwassener, maar er is nog een lange weg te gaan. Tijdens de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat georganiseerde kennisbijeenkomst ‘Europa open voor drones - kansen voor Nederland’ op donderdag 11 april, is een belangrijk signaal afgegeven door het Ministerie van I&W: Regelgevers en Inspectie gaan vol gas geven om drones en dronetoepassingen ook in Nederland mogelijk te maken. Hiermee ontstaat eindelijk een relevante thuismarkt voor onze jonge industrie.

 
Echter, diezelfde donderdag bleek ook weer dat het volgende obstakel op de loer ligt: gebrek aan maatschappelijke acceptatie. Voor de gemiddelde burger staan drones gelijk aan een inbreuk op de privacy, een bedreiging van de veiligheid en in zijn algemeenheid gewoon een “vervelende bak herrie”. 

We zijn met Space53 al langere tijd met dit onderwerp bezig en ontwerpen samen met Universiteit Twente en Hogeschool Saxion een scan waarmee onderzoekers en ontwikkelaars de marktrijpheid van hun vinding kunnen toetsen op de dimensies: technologie, business case, ethiek, juridisch en sociaal. 


Hoor de laatste inzichten en denk mee

Met de vermaarde hoogleraar Peter Paul Verbeek organiseren we op donderdag 13 juni een workshop voor de belanghebbenden in de dronesector. Tijdens deze workshop zal Peter Paul samen met zijn vakgenoten van de UT en Saxion dieper in gaan op de laatste stand van zaken ten aanzien van de ethische succesfactoren voor dronetechnologie en de toepassing hiervan. Hierbij is jouw inbreng van harte welkom! 
 
Graag nodigen we je uit voor deze workshop. 

Datum: donderdag 13 juni
Tijd: 9.00 tot 12.00 uur
Locatie: Zaal   
Erlenmeyer  in The Gallery, Hengelosestraat 500 in Enschede

Deelnemen?

Wil je erbij zijn om mee te denken en te praten? Meld je aan via info@space53.eu en we zien je graag donderdag 13 juni om 9.00 uur in The Gallery.

Applied innovation developments process