Burgemeester Enschede sprak in Dalian met experts over onze 'unmanned ambition'

Burgemeester Enschede sprak in Dalian met experts over onze 'unmanned ambition'

ONLY IN DUTCH

Op uitnodiging van Burgemeester Xiao Shenfeng van Dalian neemt Onno van Veldhuizen, deze week deel aan het prestigieuze World Economic Forum aldaar. In China ontmoet hij de wereldtop uit het bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Zo’n 2000 deelnemers bespreken het thema van dit congres: hoe kunnen innovatie, wetenschap en technologie zo goed mogelijk ten dienste gesteld worden aan de maatschappij? Een thema waarop Twente als ondernemende hightech regio veel te bieden heeft met haar technische kennis en nieuwe technologie.

Twente kent een vestigingsklimaat waarin slim ontworpen wordt, slimme oplossingen worden gecreëerd en op een slimmere manier wordt geproduceerd. Onderzoekers en ondernemers zetten vanuit clusters nieuwe oplossingen in de markt. Zoals op het gebied van hightech systems en specifiek vanuit het cluster ‘Unmanned Systems’ waar drones bijvoorbeeld oplossingen kunnen bieden voor transportproblemen in steden. Nederland en Sapce53 in het bijzonder worstelt met de vraag welke regelgeving kan worden toepast op het gebied van transport in de lucht. Onno van Veldhuizen sprak er verschillende experts over in Dalian, die ons bij deze vraagstukken kunnen helpen.

Sinds acht jaar werken Enschede – Twente en Dalian samen op het gebied van economie, onderwijs en cultuur. Dat is alleen maar gegroeid, en beide partners vinden de stedenband van grote waarde. Ook de landelijke regering in Beijing erkent de status. De beide burgemeesters benadrukken hun vriendschapsband met het ondertekenen van een Memorandum of Understanding tijdens het congres.

Zakendoen in de nog altijd groeiende wereldeconomie van China is bijna onmogelijk zonder goede overheidsrelaties. In de afgelopen jaren heeft Enschede een stevig netwerk opgebouwd met de miljoenenstad Dalian. Dat biedt uitstekende kansen voor Twentse bedrijven, maar ook voor onderwijs, cultuur en sport.

Van Veldhuizen doet deze dagen kort verslag zijn ervaringen in Dalian: lees het in zijn blog.


share

Applied innovation developments process