DRONExpert wint Rijkswaterstaat Drone Challenge

DRONExpert wint Rijkswaterstaat Drone Challenge

DRONExpert wint Rijkswaterstaat Drone Challenge

De eerste Rijkswaterstaat Drone Challenge is gewonnen door onze partner DRONExpert.nl. Zij waren het beste in staat om effectief drones in te zetten tijdens het speciaal voor deze Challenge gesimuleerde incident en namen zelfs twee prijzen mee naar Twente: de prijs voor beste innovatie en techniek en de prijs voor de beste visie voor de dronetechniek naar de toekomst.

Om de Challenge zo representatief mogelijk te maken, werd door Rijkswaterstaat een incident in scene gezet: een aanvaring van een schip met een drenkeling, afgevallen lading en een olielek. 

Hightech toepassingen

Roger Borre van DRONExpert.nl/Robor Electronics licht aan Dronewatch.nl toe: “Wij hebben invulling gegeven aan deze uitdaging, door de drones uit te rusten met allerlei hightech snufjes, zoals automatische obstacle avoidance. Hiermee zien de drones andere drones en obstakels en reageren daar ook zelf op. Daarnaast kunnen de drones ook autonoom opstijgen en landen. Daarbij kunnen ze ook automatisch het “plaats incident” in beeld brengen en speciale tags (bakens die een signaal uitzenden met GPS-coordinaten) plaatsen. Dit hebben we gedaan op de container. Het gevaarlijke object half onder water is dan direct online zichtbaar voor andere scheepvaart.”

Bron: Dronewatch.nl


share

Applied innovation developments process