Twents droneteam brengt overstroomde gebieden Malawi in kaart

Twents droneteam brengt overstroomde gebieden Malawi in kaart

Twents droneteam brengt overstroomde gebieden Malawi in kaart

Space53 is een van de zeer betrokken partners van Aerobotic Tech Team Twente (A3T), het jongste studententeam van de Universiteit Twente. A3T gaat samen met Nico Nijenhuis van Space53 een zelfgebouwde drone inzetten voor ontwikkelingshulp in het Afrikaanse land Malawi. Op verzoek van Transport4Transport, een non-profit organisatie die fietsambulances levert aan ontwikkelingsdorpen, brengt het Twentse team van 9 tot 17 mei de omgeving van deze dorpen in Malawi in kaart. Daarnaast is het team ook van plan om aan de lokale bevolking workshops te geven en medicijnbezorging te testen.

De kaarten die Transport4Transport momenteel gebruikt zijn verouderd. Bovendien zorgt de hevige wateroverlast in Malawi ervoor dat de omgeving voortdurend verandert onder druk van het wassende water. Veel huizen zijn in de afgelopen jaren weg gespoeld en ergens anders weer opgebouwd. De vernieuwde kaarten helpen ontwikkelingsorganisaties als Transport4Transport om meer dorpen te lokaliseren en meer mensen te bereiken met (nood)hulp.

Naast het beter in kaart brengen van Malawi, zet A3T zich ook in voor de levering van medicijnen in getroffen gebieden. Hiervoor gaat het team testvluchten maken met een nieuw te ontwikkelen drone. Deze drone krijgt een frame van carbonvezel en krijgt kantelbare rotoren. Met deze kantelrotors is het mogelijk om verticaal op te stijgen en vervolgens horizontaal te vliegen met de efficiëntie van een vliegtuig.

Drone-educatie

Om de ontwikkelingshulp met drones op de lange termijn tot een succes te maken, is het belangrijk dat de inwoners van Malawi om kunnen gaan met de drones. A3T start daarom ook met droneworkshops in Malawi. De workshop wordt ontwikkeld in samenwerking met Space53 en is onderdeel van een meerjarenplan waarin het eindproduct een drone is die door lokale mensen gemaakt en onderhouden kan worden.

Oproep

A3T heeft jouw hulp nodig om deze projecten in Malawi tot een succes te maken. Het team is daarom een crowdfundingscampagne gestart, lees meer op https://www.steunutwente.nl/project/aerobotic-tech-team-twente-a3t/donateurs 

Bron: Universiteit Twente


share

Applied innovation developments process