Informatiedag Opleiding tot dronepiloot

Feb.21.2018
[ONLY IN DUTCH]
Op 21 februari organiseert uitzendbureau Consolid een informatiedag voor geïnteresseerden in de opleiding tot dronepiloot. Hier zal informatie worden gegeven over het traject, de voorwaarden en een stukje praktijk (kijken en onder begeleiding zelf stukje vliegen met een drone). Let op, informatiedag is geen selectiedag.
De organisatie ligt bij Consolid en Drone Flight Academy, i.s.m. Gemeente/Space53.

Doelgroep

Met name mensen in de bijstand. Daarnaast komen via Consolid en Werkplein ook andere geïnteresseerden in aanmerking, dus ook WW, WAJONG, etc.
Voorwaardelijke competenties zijn:
- VOG
- Rijbewijs B
- Medische keuring (kan later worden gedaan)
- Minimaal MBO niveau 3
- Enige affiniteit met drones/techniek is wenselijk

Het traject

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Consolid. Consolid zal de opleiding aanbieden (via Drone Flight Academy/Space53). Zo lang mensen niet aan de slag kunnen als dronepiloot zal Consolid mensen inzetten op andere functies (bijv. in beveiliging en transportsector). Een deel van de mensen wordt gedetacheerd bij MSG.
De opleiding tot dronepiloot bestaat uit 3 dagen theorie en 3 dagen praktijk, welke verspreid zullen worden over een langere periode. De theorie bestaat uit zo'n 250 pagina's, waarin allerlei aspecten aan bod komen (techniek, navigeren, menselijk lichaam, etc.) De opleiding is in het Nederlands, maar er zullen veel Engelse termen gebruikt worden. De opleiding is landelijk erkend en mogelijk op termijn ook Europees geldig.
De verwachting is dat mensen na een periode van één à twee jaar aan de slag zullen gaan als dronepiloot, voor nog te bepalen opdrachten. Dit zal waarschijnlijk niet beperkt zijn tot de regio, dus mensen moeten bereid zijn om te reizen.

Contactpersonen

Consolid: Ferry van den Berg, T: 06 53 49 82 79, f.vandenberg@consolid.nl
Gemeente/Werkplein: Henk Stevens, T: 06 51 19 43 64 E: h.stevens@enschede.nl

Applied innovation developments process