DroneClash 2019

DroneClash 2019

Mar.16.2019

Om drones op een goede en veilige manier in de maatschappij te laten ‘landen’, is de ontwikkeling van counter-drone maatregelen cruciaal. Daarom organiseert de TU Delft op zaterdag 16 maart 2019 ‘DroneClash’. Tijdens deze spectaculaire competitie, een soort Robot Wars in 3D, moeten deelnemende internationale teams met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht zien te halen. Daarnaast moeten ze een hele reeks ‘counter-drone’ interventies zien te ontwijken. Na een eerste succesvolle editie in 2018 wordt het publiek dit jaar uitgenodigd om actief mee te doen.

Hacken

Zo nu en dan zal er een ‘verdachte’ drone door de DroneClash hangar vliegen (een TinyWhoop: een hele kleine consumentendrone). Het publiek moet proberen de drone door middel van hacken uit de lucht te halen. De snelste hackers dingen mee naar een prijzenpot van EUR 1.000,-. Ga jij de uitdaging aan? Stuur dan een email naar hacking@droneclash.nl.

Probeer het zelf!

Is hacken niet je ding? Maar heb je wel ideeën over hoe je een drone wilt neerhalen? Neem dan je eigen (veilige!) counter-drone attribuut mee. Tennisracket, voetbal of telescopische drone vanger? We zijn benieuwd naar jullie ideeën. Graag geen scherpe, explosieve of anderszins gevaarlijke attributen.

Droneteam A3T

Het door ons afgevaardigde UT-studententeam A3T (Aerobotic Tech Team Twente) doet opnieuw mee aan DroneClash. Met eigen ogen zien of ze hun drones ook daadwerkelijk naar de overwinning vliegen? Of ze zelf vanuit het publiek helpen door te proberen de concurrerende drones te elimineren? Zorg dat je er bij bent!

Expo

DroneClash biedt ook een platform voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van counter-drone instrumenten. Op de DroneClash Expo kunnen ontwikkelaars en bedrijven hun producten demonstreren en hun ideeën over dit relatief nieuwe veld uitwisselen.

Meer informatie

DroneClash
Datum: zaterdag 16 maart 2019
Locatie: Hangaar 2 Valkenburg airport (coördinaten 52.175558,4.415721)
Meer informatie: www.droneclash.nl
Kaartverkoop: www.droneclash.nl/tickets

Applied innovation developments process