Workshop (aan) de slag met drones

Workshop (aan) de slag met drones

Oct.05.2019
Wanneer: zaterdag 5 oktober
Tijd: 12.00 - 14.00 uur
Locatie: Saxion Stadscampus Enschede
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

Op zaterdag 5 oktober vindt in het kader van het Weekend van de Wetenschap, Saxion Technology Day plaats. Space53 verzorgt van 12.00 tot 14.00 uur de Workshop '(Aan) de slag met drones'.

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

In onze workshop ga je zelf aan de slag om een drone te maken. Daarna ga je in gesprek over inzet van drones. Het zijn vliegende robots. Ze kunnen van grote waarde zijn. Hoe houden we het veilig en verantwoord? En hoe kunnen we drones in de wijk inzetten om het er aangenamer te maken? Welke eisen en randvoorwaarden stellen we als bewoners en maatschappij hieraan? Want het is fascinerende technologie, maar als privacy of veiligheid in het gedrang komen slaat de balans misschien wel door naar de verkeerde kant en zien we ze liever niet vliegen.

Onderzoekers van Saxion en Universiteit Twente ontwikkelen samen met ons hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in de ethische, juridische en sociale kanten van drones en hun toepassing. Tijdens de workshop gebruik je deze hulpmiddelen. Met de opgedane ervaringen kunnen deze ook weer verder worden verbeterd.

Dit project is onderdeel van Saxion Technology day.

Programma
12:00 – 13:00 uur Drone bouwen
13:00 – 14:00 Gesprek

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop is mogelijk via e-mail, inclusief vermelding van het aantal kinderen en hun leeftijd.

Applied innovation developments process