Kick-off MARS4Earth project

Kick-off MARS4Earth project

Nov.25.2019
Datum: maandag 25 november
Tijd: 13:30 tot 16:00 uur
Locatie: Alphons Ariëns, Ariënsplein 1 - 300, Enschede

Op maandag 25 november vindt de kick-off van het MARS4Earth project plaats. Zowel Space53 als onze partners DRONExpert/Robor Electronics, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente zijn consortiummembers van dit project.

Hogeschool Saxion ontvangt €1 miljoen voor het MARS4Earth project vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste autonome en modulaire vliegende drone met robotarm die fysiek kan interacteren met de buitenomgeving. Saxion roept het bedrijfsleven op mee te denken in toepassingsscenario's van de drone met robotarm om het subsidiegeld zo goed mogelijk te besteden.

De nieuwe dronetechnologie kan bijdragen aan de veiligheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij onder andere brandbestrijding, het onderhoud van offshore windmolens of selectieve behandeling van landbouw. Dronetechnologie beperkt zich tot nu toe tot ‘ogen en neuzen in de lucht’. Vanuit diverse domeinen in de maatschappij is behoefte aan verdere toepassingen. Het project MARS4Earth onderzoekt de mogelijkheden naar de eerste toepassing waarin drones ook de functie ‘armen en handen in de lucht’ kunnen vervullen. De toepassingsgebieden waar het project zich op focust zijn ‘veiligheid & beveiliging’, ‘inspectie & onderhoud’ en ‘landbouw’.

Workshop ‘Vliegende Hand’

Tijdens de workshop op maandag 25 november in Enschede kunnen bedrijven en organisaties input leveren aan de exacte invulling van het project MARS4Earth, om de toegevoegde waarde voor de samenleving zo optimaal mogelijk in te vullen.

De bijeenkomst zal bestaan uit aantal demonstraties van een drone technologieën ontwikkeld door het lectoraat Mechantronica, een rondleiding door het nieuw lectoraat mechantronica lab op Ariensplein 1 en een workshop waarin de aanwezigen de verschillende toepassingen van de nieuwe dronetechnologie gaan onderzoeken.

Meer informatie en aanmelden via de website van Saxion.

Applied innovation developments process