THE BEAST

THE BEAST

THE BEAST

De komende twee jaar zal de onderzoeksgroep Unmanned Robotic Systems van Hogeschool Saxion samen met leden van het cluster werken aan een innovatief beveiligingsdroneproject THE BEAST. Het zal een uitbreiding zijn van de innovatieve oplossingen voor 24/7 snelle, betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen, die ze reeds ontwikkeld hebben bij de Next Level en EFRO Security Drone projecten.

Het doel van het project THE BEAST is de ontwikkeling van kritische drone-technologieën die voldoen aan de nieuwe EU-drone-regelgeving en die ervoor zorgen dat beveiligingsdrones autonoom, buiten de visuele zichtlijn (BVLOS) kunnen opereren. Het omvat ook het uitrusten van de drones met uitgebreide intelligente fail-safe mogelijkheden en hulpmiddelen om ze te integreren met de bemande gebruikers van het luchtruim.

De beveiligingsdrone wordt getest in operationele omgevingen, aan de hand van echte cases van onze partners Rijkswaterstaat, Politie Nederland en Brandweer Twente. 

Consortiumpartners

Technologische ontwikkelingen worden uitgevoerd door projectpartners, waaronder toonaangevende ontwikkelaars van dronetechnologie (Avy, Acecore Technologies, Microflown AVISA), dienstverleners (DRONExpert Nederland, Machinefabriek Boessenkool, Drone4Agro.com), experts wet- en regelgeving drones (Drone Flight Company, AirHub), innovatieboosters (Space53, T-Valley) en de kennisinstituten (Saxion Hogeschool, NHL Stenden/ECNO en Universiteit Twente).


share

Applied innovation developments process